CaPriN

Prostatacancerföreningen i Halland.

Startsidan Om föreningen Verksamhet Styrelse Dokument Kontakta oss Länkar


Bussresa till Skåne 28 maj 2010

Bussen kom punktligt klockan 08.05 till Halmstad och färden gick sedan vidare söderut med ett drygt trettiotal medlemmar från CaPriN plus reseledaren Gunnel och chauffören Gert från Åkrabergs resor, som båda två roade passagerarna med underhållande berättelser. Det bjöds vid ett par t illfällen också på sång och i samband med förmiddagens kafferast även på mycket delikat hembakad kaka och rabarbersylt.

Vi passerade Kivik, där solen lyste och fruktträden blommade, och fortsatte till Österlen Sparris AB, där vi fick lära oss en hel del matnyttigt om denna delikatess.
(Bilderna till vänster)
När det några mil senare var dags för lunch började det regna rejält, och det regnade fortfarande när vi kom fram till Åbergs Trädgård. Lyckligtvis avtog regnet och vi kunde stiga ur bussen och imponeras av det enorma utbudet av växter, som väckte ha-begär hos många av oss.
(Bilderna nedan)
Sedan bar det av till Gunnarshögs gård, där vi bjöds på kaffe och läcker morotskaka och fick lära oss mycket om framställningen och nyttan av rapsolja.
(Bilderna till höger)

Här följer länkar till respektive företag
Åkrabergs resor
Österlen Sparris AB
Åbergs Trädgård
Gunnarshögs Gård
Informationen framfördes på ett fängslande och humoristiskt sätt av tre entusiastiska företagare, nämligen Karin von Schenck (Österlen Sparris AB), Lena Drameus-Åberg (Åbergs Trädgård), Gunnar Nilsson (Gunnarshögs Gård). Detta i förening med kamratlig stämning, duktiga researrangörer och mestadels gynnsamt väder resulterade i en mycket lyckat utflykt.
Text Bernt