CaPriN

Prostatacancerföreningen i Halland.

Startsidan Om föreningen Verksamhet Styrelse Dokument Kontakta oss Länkar


Måndagen den 26 maj 2008 började vi bussresan i arla morgonstund med att hämta upp föreningsmedlemmar med respektive, totalt cirka 50 personer, norrifrån längs Halland. I Malmö bjöds på morgonkaffe med fralla på Café Mäster Hans. Därefter tog vi bron över sundet. I Köpenhamn mötte vår guide upp vid Tivoli. Med hjälp av en buss från Tore Jönssons Reseservice fick vi en guidad rundtur där vi fick se vad Köpenhamn hade att erbjuda, bl.a. Kastellet, nya operahuset och Den Lille Havfrue. Efter rundturen mättade vi hungern på en centralt belägen restaurang, där vi fick äta och dricka så mycket vi orkade under en timme.

Visst är København vackert i regn!
Efter lunch tog bussen oss ner till Nyhavn, där vi bytte buss mot båt för en timmes guidad rundtur med "Paddan" på Köpenhamns vatten. Därefter tog vi bussen längs den vackra kustvägen norrut mot Helsingör, där vi gjorde en kort paus.
Slutligen tog vi Helsingör/Helsingborgsfärjan över sundet, och blev där serverade kaffe med wienerbröd. I den uppskattade resan deltog även Margaretha Andersson, ordförande för Bröstcancerföreningen Johanna i Halland, som ett led i att öka samarbetet mellan våra föreningar. Vi lyckades pricka in den enda regndagen under den fina period vi hade under försommaren. Men det betydde inte så mycket, eftersom alla hade tagit med ett glatt humör.
Text GOA